پاسخ به سوالات متداول دوربین مداربسته 1399- الکاو 1400

پاسخ به سوالات متداول دوربین مداربسته

پاسخ به سوالات دوربین مدار بسته
مدت زمان مطالعه : 9 دقیقه

با عرض سلام و ادب خدمت همه شما همراهان گرامی الکاو، ما امروز قصد داریم به سوالات متداول دوربین مدار بسته که با تحقیق و تجربه متوجه شده ایم ذهن شما را مشغول کرده است پاسخ بدهیم این مقاله حاصل تجربه و تحقیق درباره نیاز شما مخاطبان عزیز است پس با الکاو همراه باشید. در این مقاله به سوالات متدوال در رابطه با دوربین مداربسته پاسخ خواهیم داد.

💡 آیا دوربین مداربسته بدون برق کار می کند؟
💡 آیا دوربین مداربسته صدا ضبط می کند؟
💡 برای نصب و ضبط دوربین های مداربسته چه چیزهایی لازم است؟
💡 از کجا بفهمیم دوربین مداربسته در حال ضبط است و فعال است؟
💡 آیا دوربین مداربسته ریکاوری می شود؟

سوالات رایج شما از دوربین مداربسته (راهنمایی و پاسخگویی سوالات درباره دوربین مداربسته)

خب جواب های زیادی دارد و همه آنها ساده هستند، تصور کنید شما مالک یک کسب و کار هستید یکی از عوامل باز دارنده برای سرقت و نا امنی در محل کار شما دوربین مدار بسته است که در اولین مرحله برای مجرمان ایجاد نا امنی میکند و اگر آنها در مراحل بعدی برای شما مشکل ایجاد کنند شما میتوانید به راحتی با استفاده از دوربین های مدار بسته کسب و کار خود این موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنید.
پس می توان گفت ایجاد ناامنی برای سارقان و پیگیری سرقت یکی از مزیت های این مجموعه است.
مزیت دیگر به راحتی میتوانید هر زمان در محل کار خود حضور ندارید و یا حتی زمانی که به مسافرت میروید به راحتی از طریق تلفن همراه خود مجموعه خود را ببینید و به کارهای جاری نظارت کنید تا بتوانید کیفیت و کارایی مجموعه خود را بالا ببرید حالا شما میتوانید مجموعه خود را نظارت کنید و کیفیت را بالا ببرید.
موضوعی دیگری نیز که به ان میتوان اشاره کرد باید بدانید همانطور برای کسانی که قصد خرابکاری در کار شما را دارند دوربین مداربسته ایجاد احساس نا امنی کند برای مجموعه شما احساس امنیت و ارامش به وجود بیاورد.
در انتها جالب است بدانید ۷۰ درصد از دزدان با توجه آمارهای نیروی انتظامی با دیدن خانه هایی که سگ و یا دوربین مداربسته داشته اند از آن خانه ها گذشته اند.

تنوع دوربین های مداربسته هم از لحاظ تکنولوژِی قابل بررسی است و هم از لحاظ شکل ظاهری اما دوربین مداربسته را اگر بخواهیم از نظر ظاهری دسته بندی کنیم تقریبا شش دسته می شوند.

  1. دوربین مداربسته بولت یا bullet
  2. دوربین مداربسته سقفی یا dome
  3. دوربین های مداربسته با لنز متغییر که هم به صورت دام و هم به صورت بولت موجود است.
  4. دوربین مداربسته باکس یا صنعتی
  5. دوربین مداربسته اسپید دام یا speed dome
  6. دوربین مداربسته مینیاتوری که با نام های خبرنگاری و جاسوسی نیز شناخته می شود.

برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله بررسی ظاهر انواع دوربین مداربسته  مراجعه کنید.

 

دوربین مداربسته آنالوگ یا “analog cctv’

دوربین های آنالوگ همانطور که از اسمش پیداست با امواج آنالوگ کار میکند که به این صورت کار میکند که از دوربین ها یک سیم برای تصویر،یک سیم برای صدا و یک سیم برای تغذیه برق دوربین مدار بسته است که همه ی اینها به استثناء سیم تغذیه دوربین متصل به یک دستگاه میشود که DVR نام دارد دستگاه آداپتور دوربین متصل به پریز میشود و از طریق آن دوربین تغذیه میشود دوربین تصاوری و اطلاعات را به دستگاه مخابره میکند حالا نوبت به کارکرد DVR میرسد که باید اطلاعات را مرتب کرده و به فرمت های کم حجم و قابل مشاهده در بیاورد که به خواست شما و تنظیماتی که شما قرار داده اید ضبط میکند و میتواند تصاویر را ب صورت زنده نشان دهد.

دوربین مداربسته تحت شبکه یا “IP Camera’

خب این دوربین ها همانطور که از نامشان پیداست بدون سیم تحت شبکه کار میکنند یعنی هر کدام از دوربین های برای خودشان یک Internet protocol یا اصطلاحا همان IP خود را دارند. واما کارکرد این سیستم ها به این صورت است که از دوربین ها یک سیم POE به سمت سوئیچ میرود و بعد NVR میرسد که کار کرد آن مانند دستگاه DVR است اما تفاوت اصلی این دو در این است که دستگاه DVR مختص دوربین های آنالوگ و دستگاه NVR برای دوربین های تحت شبکه است دوربین های تحت شبکه با توجه به اینکه دارای IP شما با داشتن ای پی انها به سادگی میتوانید به دوربین دسترسی داشته باشید و با آن با هر دستگاهی که قابلیت شبکه دارد میتوانید ان را مشاهده کنید.

برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله بررسی انواع تکنولوژی دوربین مداربسته  مراجعه کنید.

اگر بخواهیم به صورت کلی به شما پاسخ بدهیم برای داشتن یک سیستم دوربین مداربسته به اقلام زیر نیاز داریم
فرض می کنیم که برای فروشگاه خود به دنبال خرید یک پک ۴ دوربینه  هستیم ، لوازم جانبی آن شامل موارد زیر می شود:

نیاز به یک دستگاه DVR چهار کاناله
چهار عدد دوربین مداربسته سازگار با دستگاه DVR
آداپتور مرکزی برای تغذیه دوربین ها و یا چهار عدد آداپتور تکی مناسب
یک عدد هارد برای ضبط فیامها که ۵۰۰گیگابایت میتواند ۱۰ الی ۱۵ روز تصاویر را ضبط کند
کابل کواسیکال ترکیبی به مقدار مورد نیاز
۸ عدد فیش BNC

نکته: توجه داشته باشید اقلام بالا برای یک پک دوربین مداربسته اقتصادی و آنالوگ است و در دوربین های تحت شبکه جزئیات متفاوت تر است همینطور با توجه به نیاز شما جزئیات کوچکی قابل تغییر است برای اطلاعات بیشتر میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
همچنین میتوانید پک های اقتصادی و با کیفیت دوربین مداربسته را از اینجا مشاهده کنید.

در واقع اکثرا دوربین ها خودشان حافظه ای ندارند و تنها تصاویر را مخابره میکنند و وظیفه دریافت و ضبط تصاویر مخصوص به دستگاه DVR است که شما در زمان خرید دستگاه با توجه به مدت زمان ضبط و تعداد دوربین های خود باید هارد بخرید به عنوان مثال در یک دستگاه چهار کاناله با چهار عدد دوربین مداربسته اگر به صورت معمولی ضبط کنید یک هارد دیسک ۵۰۰ گیگابایتی میتواند نیاز شما را با توجه به مصرف بین حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵ روز فیلم برداری کند مورد بعدی در این باره کیفیت ضبط دستگاه نیز مهم است که دستگاه dvr با چه فرمت خروجی تصاویر را ضبط می کند.

بله ضبط میکند اما نه همه آنها، اگر بخواهیم دوربین های مداربسته رایج در بازار ایران را در این مقایسه بیاوریم این تعدادشان کم و قیمت های بالایی نیز دارند همچنین اگر قصد ضبط صدا از طریق دوربین مداربسته را داشته باشید باید این موضوع را باید بدانید که یک دستگاه DVR متفاوت نیز میخواهد که ورودی صدا نیز داشته باشد و یک کابل به سیم کشی دوربین مداربسته شما نیز اضافه میشود و همه اینها هزینه بیشتر است.
در بین دوربین های مداربسته موجود در بازار تعدادی از دوربین های مداربسته دارای میکروفون و تعدادی بدون میکروفن هستند اما اگر شما میخواهید این بخش را به سیستم خود اضافه کنید نیاز به تعویض دوربین نیست بلکه با استفاده از میکروفن های موجود در بازار که برای همین موضوع ساخته شده اند استفاده کنید.

نکته: استفاده از میکروفن از نظر قانونی از مصادیق نقض حریم خصوصی افراد شناخته شده و برای شما مسئولیت زیادی دارد این موضوع شرایط قانون و خاص خود را دارد درباره این موضوع کمی احتیاط کنید و از مشاوران حقوقی استفاده کنید.

ابتدا مطمئن شوید دوربین های شما فعال است و همه چیز درست کار می کند چراغ های دوریبن ها و اتصالات را بررسی کنید پس از اطمینان می توانید با استفاده از یک نمایشگر تصویر را ببنید همچنین در دوربین های تحت شبکه می توانید با استفاده از سرچ آی پی دوربین ها، متوجه اتصال دوربین به دستگاه شوید.
برای اطمینان از ضبط کردن دوربین بعد از چند دقیقه می توانید هارد دیسک دستگاه را بررسی کنید تا ببینید تصاویر را ضبط کرده است یا نه.
به صورت کلی با پیشرفت تکنولوژی در دوربین های تحت شبکه کانکشن های هوشمندی نیز وجود دارد که اتصالات را بررسی و ایراد ها را به شما اطلاع می دهد.
در بیشتر مواردی که سیستم امنیتی تصویر دارد ولی فیلم را ضبط و پخش نمی کند مشکل از هارد و آداپتور دستگاه است. در مورد مشکلات عدم ذخیره سازی هارد مقاله ای جداگانه نوشته ایم که می توانید به مقاله ضبط نکردن هارد دی وی آر مراجعه کنید.

ممکن برای کاربران پیش آمده باشد که در اثر اتفاقی اطلاعات روی هارد دستگاه DVR پاک بشود علت هایی مثل معیوب بودن هارد، آسیب دیدن سیستم سخت افزار، پر شدن فضای هارد و ضبط مجدد به روی فیلم های قبلی، حذف تصادفی یا عمدی فیلم های ضبط شده دی وی آر و…
در ابتدا این موضوع باید بگوییم که اطلاعات روی هارد قابل بازگشت است اما نکاتی را باید متذکر شویم.
۱: این یک ریکاوری ساده نیست موضوعی بسیار تخصصی است و باید به مراکزی که تجهیزات و دانش فنی مربوط را دارند سپرده شود.
۲: موضوعی که در تمامی حافظه ها مشترک است این است بعد از پاک شدن مجددا هرچه اطلاعات جدید بیشتری روی آن ثبت کنید دسترسی به هارد سخت تر می شود.
۳: تا زمانی که دستگاه را به یک متخصص نشان نداده اید تحت هیچ شرایطی هارد را از دستگاه جدا و مجددا وصل نکنید چرا که با این کار دستگاه به صورت خودکار هارد را فرمت می کند.
۴: در تمامی مراحل ریکاوری عواملی همچون ظرفیت هارد دیسک، دوره مشخص شده ضبط دستگاه، فرمت ذخیره سازی، کیفیت ساخت دستگاه و هارد دیسک بسیار موثر است.

برای اطلاعات بیشتر بروی مقاله کامل بازیابی فیلم دوربین مدار بسته را بخوانید.

جواب شما یک بله بسیار ساده است و به راحتی می توانید از طریق راهنمای زیر تصویر دوربین مداربسته خود را بر روی موبایل یا کامپیوتر ببینید.

مرحله اول: وارد تنظیمات دستگاه DVR بشوید و در قسمت settings وارد سر برگ network بشوید و آی پی را در حالت static قرار دهید و آنرا وارد کنید.
مانند نمونه زیر:
Port : 80
IP address : 192.168.1.8
Protocol:all

حالا بعد از اینکه این تنظیمات را وارد کردید دستگاه DVR خود را از طریق کابل LAN به مودم وصل کنید.

تنظیمات روتر برای دستگاه DVR

با استفاده از یک کامپیوتر متصل به روتر وارد مرورگر شده و آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را در آدرس بار وارد کنید. ( معمولا این ادرس برای مودم ها یکسان است مگر این که خودتان تغیر داده باشید) و پس از وارد شدن به محیط تنظیمات روتر.
بخش Port forwarding  را پیدا کنید و مانند مثال زیر مقادیر را پرکنید.
Port : 80
IP address : 192.168.1.8
Protocol:all
پس از تغییر دادن مقادیر بالا بقیه تنظیمات را به حالت پیش فرض بگذارید و ذخیره کنید.

مرحله دوم:
پس از انجام مراحل قبلی و ذخیره آن ها دوباره در آدرس بار مرورگرتان آدرس IP که به روتر و DVR  دادید را به همراه پورت مورد نظر وارد کنید مثل : ۱۹۲.۱۶۸.۱.۸:۸۰  پس از وارد کردن آدرس زیر شما نیاز به User name  و Password  دستگاه DVR  دارید و با وارد کردن آن میتوانید تصاویر دوربین هارا در مرورگرتان ببیند .در صورتی که به نتیجه نرسیدید به مراحل قبل رفته و دوباره به دقت انجام دهید.

مرحله پایانی: حالا همه چیز برای شما آماده است فقط کافیست در مرورگر تلفن همراه یا هر دستگاه دیگری که به اینترنت دسترسی دارد آدرس آی پی دستگاه را از هرجا دنیا وارد کنید و بعد از وارد کرد نام کاربری و رمز عبور دوربین های خود را مشاهده کنید.

شاید در نگاه اول این سوال عجیب به نظر برسد اما شاید سوال درست مطرح نمیشود، در ابتدا باید بگوییم که هیچ دوربین مداربسته ای وجود ندارد که بتواند بدون انرژی الکتریکی یا همان برق کار کند چرا که ساختار دوربین به این صورت است که فقط با این نوع انرژی فعال میشود اما در این سوال منظور از برق خلاصی از سیم کشی های طولانی و یا آداپتور دوربین مداربسته است اگر بخواهیم دوربین مداربسته را از برق مستقیم شهری تغذیه نکنیم انرژی های دیگر نیز وجود دارد که به آن در ادامه اشاره می کنیم.

استفاده از دوربین مداربسته با باتری

دوربین های مداربسته ای که با استفده از باتری کار میکنند و نیاز به شارژ ندارند شاید بتوانند نیاز شما را برطرف کنند این دوربین های با استفاده از باتری های شارژی کار میکنند و ساختار آنها تحت شبکه یا آی پی نام است.

استفاده از پنل خورشیدی برای دوربین مداربسته

شاید در خیابان های شهر خود و جاده ها پنل های آبی رنگ خورشیدی را دیده باشید که در بالای چراغ های راهنمای ترافیک و دوربین های ترافیک قرار دارد این پنل ها وظیفه دریافت و انتقال انرژی خورشیدی را به باتری موجود در این دوربین ها را دارند این مورد بیشتر در فضاهای باز قابل استفاده است اما در محیط بسته نیز میتواند کار کند و برای راه اندازی آن نیاز به پنل خورشیدی و منبع ذخیره آن دارید.

استفاده از باتری UPS در دوربین های مداربسته

این نوع از باتری ها شارژ می شوند تا در زمان قطع شدن برق به دستگاه های الکترونیکی انرژی لازم را برسانند این دستگاه ها انواع مختلفی دارند اما بهترین نوع و کاربردی ترین آن نوع سرب اسید آن است که قابل استفاده است.
باتری های UPS غالبا نقش برق اضطراری را اجرا میکنند و خیلی برای یک تغذیه ثابت استفاده نمیشوند

برای اطلاعات بیشتر درباره UPS میتوانید به مقاله راهنمای انواع یو پی اس مراجعه کنید.

به صورت کلی دوربین مداربسته های موجود در بازار ایران که به راحتی در دسترس هستند با کیفیت های یک مگا پیکسل کمتر تا ۸ مگاپیکسل شناخته میشوند که برای ضبط کیفیت نوع برد داخل دوربین مهم است معروف ترین بردهایی که استفاده میشوند
برد sony
برد fullhan
برد galxy
این برد ها را به ترتیب قدرت و کیفیت آنها نام برده ایم هر اندازه که برد داخل دوربین با کیفیت تر باشد کیفیت تصویر به کیفیت آن نزدیک تر است به عنوان مثال شما یک دوریبن دو مگاپیکسل با برد galxy میخرید اما فیلم برداری این دوربین شاید در حد ۱.۷ مگاپیکسل باشد اما دوربینی که دارای برد sony است به این صورت نیست تصویری با کیفیت دو مگاپیکسل واقعی به شما نشان میدهد.
اما موضوعی دیگر که در کیفیت ضبط موثر است پشتیبانی دستگاه dvr شما از کیفیت مورد نظر است برای مثال اگر تصاویر خود را با یک دوربین ۵ مگاپیکسلی ثبت می کنید و در سیستم خود از یک دستگاه ضبط کننده که می تواند تصاویر را تا حداکثر با رزولوشن ۳ مگاپیکسل ضبط کند. تصاویر ضبط شده نهایی با رزولوشن ۳ مگاپیکسل خواهند بود.

جواب سوال شما بستگی به تعداد دوربین های در حال استفاده شما دارد. در دوربین های شبکه از هر دوربین یک کابل LAN به دستگاه dvr میرود که تصاویر را مخابره میکند و هر کدام از دوربین ها نیز یک سیم برق دارند که به پریز و یا پاور سوئیچ وصل می شوند.

۳ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی