راهنمای خرید دوربین مدار بسته - الکاو 1400

راهنمای خرید دوربین مدار بسته

941330
مدت زمان مطالعه : 7 دقیقه
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی جهت خرید دوربین مدار بسته را گردآوری کنیم تا کسانی که قصد تهیه سیستم امنیتی مدار بسته برای منزل یا محل کار دارند بتوانند بهترین برند یا مارک را با مناسبترین قیمت بر اساس نیاز خود خرید و راه اندازی کنند.

امروز با توجه به افزایش تقاضای جامعه در جهت تامین امنیت اماکن مختلف، برند های بسیاری در بازار ایران فعالیت می کنند که در صورتی که اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشید نمی توان انتخاب مناسبی داشت در این مقاله سعی می کنیم شما را با برند های مختلف و تکنولوژی های دوربین مدار بسته آشنا کنیم.

اکثرا کسانی که به دنبال خرید دوربین مدار بسته و سیستم های امنیتی هستند معمولا سوالاتی تکراری ذهن آنها را مشغول کرده است که تعدادی از این سوالات متداول را در زیر مشاهده می کنید و سعی کرده ایم در ابتدا به صورت مختصر و مفید پاسخ دهیم تا در ادامه به صورت مفصل به آن بپردازیم.

بهترین برند یا مارک دوربین مدار بسته کدام است ؟

این که بخواهیم مستقیماً به مارک هایی خاص اشاره کنیم کار درستی نیست زیرا بهترین مارک و برند، برندی است که بتواند نیاز شما را بر اساس کیفیت مد نظرتان، بودجه و هزینه ای که برای تهیه سیستم امنیتی خود در نظر گرفته اید تامین کند. در واقع تعیین برند در مراحل دوم و سوم قرار می گیرد یعنی بعد از مشخص کردن نیاز و بودجه به سراغ بررسی برند های دوربین مدار بسته می رویم.

چه نوع دوربین مدار بسته ای خرید کنیم ؟

این سوال بسیار سوال خوبی است که جزو نکات مهم برای انتخاب سیستم امنیتی مداربسته است. از لحاظ تکنولوژی ساخت دو نوع دوربین مدار بسته وجود دارد آنالوگ و شبکه یا دیجیتال، در صورتی که محدودیت خاصی در بودجه نداشته باشید دوربین های تحت شبکه یا دیجیتال گزینه های بهتری هستند هر چند در بعضی از اماکن مخصوصا مکان های کوچک و بسته که محیط بزرگی ندارند پیشنهاد نمی شود.

از لحاظ ظاهری نیز دوربین های مدار بسته به سه دسته دام ، بالت و رومیزی تقسیم می شود که بر اساس محیطی که میخواهیم در آن دوربین استفاده کنیم دست به انتخاب هر کدام می زنیم.

چه نکاتی را باید در هنگام خرید دوربین مدار بسته در نظر بگیریم؟

چند مورد مهم و ضروری در زمان انتخاب دوربین مدار بسته باید در نظر بگیرید.

  • نوع دوربین مدار بسته (آنالوگ – تحت شبکه)
  • برند دوربین مدار بسته
  • گارانتی و خدمات پس از فروش
  • کیفیت تصویر و زاویه دید (چند مگاپیکسل؟)
  • دید در شب دوربین مدار بسته (چند متر؟)
  • شکل ظاهری دوربین (سقفی یا دام  – دیواری یا بالت – رومیزی)

در ادامه به تمامی نکات مهم به صورت کامل اشاره می کنیم.

اولین کاری که که باید انجام دهیم به این صورت است که دقیقاً بدانیم سیستم دوربین مدار بسته را در کجا و برای چه مساحتی می خواهیم استفاده کنیم. به طور مثال دوربینی که در جلوی درب ساختمان در خیابان استفاده می شود قطعا باید متفاوت با دوربین آسانسور باشد تا بهترین پوشش محیط را داشته باشید.

انواع دوربین های مدار بسته :


به طور کلی سیستم دوربین های مدار بسته را می توان از لحاظ ظاهری و تکنولوژی مورد بررسی قرار داد که در مقالات جداگانه ای به طور کامل و مفصل به آن پرداخته شده است و در اینجا به صورت مختصر و مفید بر حسب نیاز شما تبه آن اشاره می کنیم

از لحاظ ظاهری سه نوع دوربین مدار بسته داریم :

دوربین های دام: این نوع دوربین ها برای محیط های داخلی و یا مسقف مورد استفاده قرار میگیرند و معمولا به سقف وصل می شوند.

دوربین های بولت: دوربین های بولت معمولا برای محیط های بیرونی مناسب تر است و دارای اندازه بزرگتری است به همین جهت دید در شب و مقاومت بیشتری دارد. ۹۵ درصد دوبین های دام دارای استاندارد IP66 ضد اب و گرد و غبار است. این دوربین ها بر روی دیوار و یا ستون ها نصب می شوند هرچند که میتوان آنها را به سقف نیز وصل کرد.

دوربین های رومیزی: دوربین های رومیزی که به آنها دوربین های تحت شبکه نیز گفته می شود که معمولا برای مراقبت از کودکان و یا سالمندان استفاده می شود که دارای چرخش ۳۶۰ درجه و کنترل از رادور از طریق اپلیکیشن هستند.

برای اطلاعات بیشتر می توانید بروی ” انواع دوربین مدار بسته از نظر ظاهری ” کلیک کنید.

دوربین های مدار بسته را می توان از نظر تکنولوژی ساخت نیز دسته بندی کرد که به طور کلی به دودسته سیستم آنالوگ و سیستم تحت شبکه تقسیم می شود.

۱-سیستم آنالوگ (Analog cctv)

  • دوربین های آنالوگ زیر ۱ مگاپیکسل :

اولین نسل دوربین مدار بسته در دنیا دوربین آنالوگ است که کیفیتی زیر ۱ مگاپیکسل داشت که امروزه در بازار به سختی پیدا می شود و از سال ۲۰۱۲ به بعد تولید آن رفته رفته متوقف شد. هر چند که با کلیک بر روی “ پک دوربین مدار بسته آنالوگ ویورا  ” می توانید نمونه هایی از نسل های قدیمی این سیستم ها را در فروشگاه اینترنتی الکاو مشاهده کنید. این سیستم ها را بیشتر کسانی مورد استفاده قرار می دهند که کیفیت تصویر زیاد برای آنها مهم نیست و به طور مثال فقط می خواهند مجوز اماکن را برای فروشگاه تهیه کنند.

  • دوربین های آنالوگ بیش از ۱ مگاپیکسل یا آنالوگ HD :

از سال ۲۰۱۲ مدل های پیشرفته تری از این سیستم روانه بازار شد که کیفیت بالاتر داشت و تولید آن نیز مقرون به صرفه بود و می توان گفت بیش از ۷۰ درصد مصرف کنندگان از سیستم های آنالوگ HD به روز مانند AHD – TVI – CVI استفاده می کنند که کیفیت های ۱,۲,۴,۵ مگاپیکسلی دارند و تکنولوژی ۴K نیز تولید شده اما فعلا در بازار ایران وارد نشده است.

۲-سیستم تحت شبکه یا IP :

دوربین های مدار بسته تحت شبکه یا IP جزو سیستم های به روز و حرفه ای محسوب می شوند خوب حالا شاید سوال شما این باشد که چه زمانی و چرا باید از دوربین تحت شبکه استفاده کرد.

  1. دوربین های تحت شبکه یا دیجیتال معمولا دارای کیفیت بهتری به نسبت دوربین های آنالوگ هستند یعنی یه دوربین تحت شبکه ۲ مگاپیکسل کیفیت مطلوب تری به نسبت دوربین آنالوگ ۲ مگاپیکسل دارد.
  2. دوربین های تحت شبکه نیاز به کابل کشی کمتری دارند و چنانچه مسافت دوربین ها با یکدیگر زیاد باشد (مانند یک ساختمان ۱۵ طبقه یا یه کارخانه بزرگ) بهتر است که به خاطر رفع اشکال راحت تر و به اصطلاح کابل کشی منظم و مرتب از دوربین مدار بسته IP استفاده شود.
  3. دوربین مداربسته تحت شبکه انعطاف پذیری بالایی دارد و به راحتی می توان به مجموعه دوربین اضافه کرد.
  4. در مکان هایی که زیر ساخت شبکه را دارد پیشنهاد می شود دوربین های تحت شبکه استفاده شود.
  5. چنانچه مسافت زیاد باشد می توان به جای کابل کشی برای انتقال تصاویر دوربین ها به دستگاه NVR از رادیو استفاده کرد.

چنانچه به دنبال یک سیستم امنیتی با حداقل قیمت هستید به هیچ عنوان دوربین های تحت شبکه را پیشنهاد نمیکنیم چرا که هر دوربین تحت شبکه ممکن است قیمتی سه برابر با یک دوربین آنالوگ داشته  باشد.

قیمت بالا – نصب نسبتا پیچیده که نیاز به کارشناس شبکه دارد و کیفیت بسیار خوب و بالا – انعطاف پذیر در مقابل تغییرات .

یک تصمیم خطرناک : پایین بودن کیفیت یک سیستم مدار بسته ، بزرگترین ضربه به سیستم امنیتی  است.

چگونه نیاز خود را بسنجیم :


قبل از اینکه خریدی را انجام بدهیم باید حتما نیاز سنجی کنیم سپس بر اساس نیاز نوع سیستم مدار بسته (آنالوگ یا تحت شبکه) را انتخاب کنیم سپس بودجه را در نظر بگیریم. مثلا اگر شما می خواهید دوربین مورد نظرتان پلاک خوان باشد نمی توانید از دوربین های آنالوگ زیر ۲ مگاپیکسل استفاده کنید و بهترین حالت این است که از دوربین های تحت شبکه پلاک خوان استفاده کنید.

چنانچه می خواهید نقاط حساس را با کیفیت زوم کنید و یا جای خاصی را تصویر برداری کنید مثل زوم کردن روی دخل فروشگاه باید از دوربین های با لنز متغییر استفاده شود. یا چنانچه می خواهید دوربین را در فضاهای بیرونی استفاده کنید که در معرض گرد و خاک یا آب و رطوبت قرار می گیرد باید از دوربین های مدار بسته ضدآب که دارای استاندارد ضد آب IP66 هستند استفاده کنید. این مثال ها سوالاتی است که باید از خود بپرسید تا نیاز شما مشخص شود هر چند در صورت مشاوره با یک کارشناس در قالب گفتگو در بین صحبت های شما، کارشناس متوجه نیاز شما می شود و سیستم هایی را پیشنهاد می دهد که به درستی نیاز شما را برطرف کند.

بودجه، مهمترین فاکتور در خرید دوربین مدار بسته :


بعد از مرحله نیاز سنجی در نظر گرفتن بودجه است که باید قبل از خرید حتما در نظر گرفته شود و گرنه باعث هدر رفتن منابع شما می شود. در بودجه خود حتما توجه داشته باشید که هزینه نصب و راه اندازی سیستم مدار بسته را نیز در نظر بگیرید هزینه نصب و راه اندازی دوربین های تحت شبکه معمولا بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از دوربین های آنالوگ HD است. مقدار نیاز شما به دوربین مدار بسته رابطه مستقیم با هزینه آن دارد.

قبل از خرید دوربین مدار بسته حتما بودجه خود را مشخص کند، این یک اصل کلی و البته مهم است.

اگر برای تهیه سیستم امنیتی مدار بسته بودجه شما محدود است بهترین و راحت ترین راه ممکن این است که با یک مشاور جهت تهیه دوربین صحبت کنید زیرا بعضی وقت ها ناخواسته بودجه در نظر گرفته شده یا آنقدر کم است که باعث می شود ناخواسته دست به خرید سیستمی بزنید که نیاز های شما را برطرف نمی کند و یا برعکس، سیستمی را تهیه می کنید که بودجه شما را هدر می دهد.

اگر با یک بودجه مناسب کیفیت خوب می خواهید و برایتان بودجه و کیفیت به یک اندازه مهم است پیشنهاد می کنیم از سیستم های مدار بسته AHD استفاده کنید که دارای کیفیت ۲ مگاپیکسل HD است. این سیستم های دارای ویژگی هایی چون دید درشب، استاندارد ضد آب، پلاک خوانی در فاصله های زیر ۱۰ متر می باشد. برای مشاهده این سیستم های بر روی ” پک دوربین مدار بسته AHD ” کلیک کنید.

برند های دوربین مدار بسته :


در بازار ایران برند های متفاوتی در حال فعالیت هستند که هر کدام ویژگی ها متفاوتی دارند هر چند که در اکثریت آنها تفاوت زیادی در تکنولوژی دیده نمی شود و بیشتر تفاوت بر روی گارانتی و خدمات پس از فروش است.

برند هایک ویژن و داهوا از جمله برند های بین المللی هستند که در بازار ایران در حوزه دوربین مداربسته فعالیت دارند  که جزء برند های مطرح و دارای خدمات پس از فروش در ایران می باشند.

برند های ایرانی دیگری نیز وجود دارد که تولید و مونتاژ دوربین مدار بسته را در ایران انجام می دهند و به همین دلیل دارای قیمت پایین تری هستند و از دیگر ویژگی های برند های داخلی عملکرد بسیار خوب در بحث پشتیبانی و خدمات پس از فروش است.

بر اساس نوع پروژه خوب و میزان وسعت پروژه می توان برند خاصی را پیشنهاد داد. برخی از برند ها دارای سیستم های تحت شبکه قدرتمندی هستند و برخی ازبرند در سیستم های آنالوگ قومی هستند به همین دلیل بهتر است که انتخاب برند بر اساس نیاز و نوع سیستم مدار بسته مورد استفاده  در پروژه ( دیجیتال یا آنالوگ) انتخاب شود و بهتر است که در انتخاب برند با کارشناسان فروشگاه الکاو مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی