
مطمئن هستم شما هم در هنگام انتخاب و یا خرید دوربین مدار بسته این موضوع به ذهنتان خطور می کند که “ تفاوتهای بین دوربینهای آنالوگ HD – TVI، HD – CVI و AHD در چیست؟ “
پس وقتشه تا بهترین و کاملترین پاسخ به سوال بالا را بدهیم.
در این مقاله علاوه بر ذکر تفاوتهای بین دوربین های HD – TVI، HD – CVI و AHD، به پشت پردهی هرکدام از این تکنولوژیها و تفاوتهای کیفیت بین این دوربینهای آنالوگ نیز اشاره شده است و مقایسه ای اجمالی را در اختیار شما قرار می دهیم.
ویژگیهای مشترک بین تکنولوژی های مدار بسته HD-TVI، HD-CVI و AHD
در رابطه با ویژگیهای مشترک این سه تکنولوژی توضیح خواهم داد و در انتها نیز به بررسی تفاوتهای هر کدام از این سیستم های مدار بسته خواهیم پرداخت.
-
HD – TVI، HD – CVI و AHD دارای رزولوشن بالا در بین دوربینهای آنالوگ هستند.
در گذشته که دوربین های آنالوگ و IP (تحت شبکه) در بازار موجود بود، بیشتر افراد برای داشتن دوربینهای مداربسته با رزولوشن بالاتر، اقدام به خرید دوربینهای آیپی دار میکردند. با گذشت سال ها و با ورود تکنولوژی هایی نظیر HD – TVI، HD – CVI و AHD سناریو کاملا تغییر کرد چرا که این تکنولوژی ها از لحاظ قیمت و بودجه کلی با دوربینهای مدار بسته IP قابل رقابت بودند.
هنگامی که به دنبال دوربینهای امنیتی در بازار هستید، همیشه تبلیغاتی را در مورد DVRهای هیبریدی میشنوید که از انواع مختلفی از دوربینها استفاده میکنند، برخی از اینها دوربینهایی را با تکنولوژی آنالوگ قدیمی، و همچنین HD – TVI، HD – CVI، AHD و گاهی حتی دوربینهای آیپیدار پشتیبانی میکنند.
هر یک از این سه تکنولوژی میتوانند رزولوشنی کافی برای اکثر پروژهها فراهم کنند. رقابتی بین تولید کنندگان وجود دارد که در راس بازار قرار گیرند و دوربینهایی را تحویل دهند که در درجه اول با رزولوشن بالا باشند، اما در عمل اکثر دوربینهای نصبشده دارای وضوح HD یا FullHD میباشند.
تولید کنندگان مختلف دارای تکنولوژی HD – TVI، HD – CVI و AHD با رزولوشنهای FullHD هستند که به ۱۰۸۰P یا ۲ مگاپیکسلی معروف هستند.
-
تمامی این سه تکنولوژی دارای سیستم آنالوگ هستند.
HD – TVI، HD – CVI و AHD دارای سیستم آنالوگ هستند، تاکید بر این نکته حائز اهمیت است زیرا فروشندگان دوربینهای امنیتی همیشه این نکته را تبلیغ میکنند که تجهیزاتشان غیر از سه فناوری بالا، از دوربینهای آنالوگ نیز پشتیبانی میکند.
نکته حائز اهمیت در مورد دستگاه DVR این است دوربینهای آنالوگ قدیمی پشتیبانی میکنند و هم از دوربینهای با رزولوشن بالای تکنولوژیهای HD – TVI، HD – CVI، AHD.
در حقیقت، چیزی که فروشنده قصد دارد بگوید این است که DVR میتواند غیر از سه تکنولوژیهای دیجیتال با رزولوشن بالا (HD – TVI، HD – CVI و AHD)، فنآوری IP و تکنولوژی آنالوگ با رزولوشن پایین را نیز داشته باشد که در واقع دوربینهای آنالوگ با تکنولوژی CVBS هستند.
-
دوربینهای HD – TVI، HD – CVI و AHD با کابلهای کواکسیال قدیمی کار میکنند.
وضعیتی را تصور کنید که در آن باید دوربینهای امنیتی قدیمی را با تکنولوژی جدید برای مشتری تان جایگزین کنید، چرا که قصد دارد از مدلهای قبلی خلاص شود و تکنولوژیهایی با رزولوشن بالا داشته باشد.
تا الان مشتری تان چندین دوربین آنالوگ قدیمی در محل نصب کردهاست و بنابراین کل زیرساخت با کابلهای کواکسیال قدیمی مثل RG59، RG6 یا RG11 نصب شدهاست. (برای اطلاعات بیشتر در مورد کابلهای کواکسیال مقاله زیر را بخوانید:
آموزش کابل کشی دوربین مدار بسته
در صورتی که نیاز به تعویض زیرساخت و کابلهای کواکسیال وجود داشته باشد، هزینه جایگزین کردن دوربینهای آنالوگ با رزولوشن پایین با دوربینهای آنالوگ با وضوح بالا میتواند بسیار زیاد باشد.
اینجا جایی است که دوربینهای HD – TVI، HD – CVI و AHD بسیار جالب توجه میشوند چرا که میتوانند از انواع کابلهای کواکسیال به عنوان دوربینهای آنالوگ سنتی استفاده کنند، که در نهایت در به صرفه بودن از لحاظ مالی کمک میکند.
-
دوربینهای HD – TVI، HD – CVI و AHD هنوز نسبت به دوربینهای آیپیدار ارزانتر هستند.
دوربینهای IP در مقایسه با HD – TVI، HD – CVI و AHD گرانتر هستند. اما تفاوت زیادی بین این فناوریها وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد دوربینهای آیپی مقاله زیر را مطالعه کنید:
معرفی و مزایای دوربینهای تحت شبکه IP
در پروژههایی که به اطلاعات جاسازیشده یا ویژگیهای پیشرفتهتر نیاز ندارند، تکنولوژی آنالوگ هنوز هم گزینه مناسبتری برای مشتری است. این مثالی از مقایسه قیمت بین یک دوربین با فنآوری HD – TVI و دیگری با فنآوری IP است. هر دو مدل از نوع بولت، با رزولوشن ۱۰۸۰p (2MP)، ۲.۸ میلیمتر لنز و با مادون قرمز هستند.
این تنها مقایسهای اجمالی است، چیزهای دیگری هم هست که باید در نظر گرفته شود. اما میتوانید یک ایده کلی داشته باشید که دوربینهای IP کمی گرانتر هستند. اکنون زمان آن است که بیشتر در مورد ویژگیهای فردی هر یک از این تکنولوژیها صحبت کنیم. این مقایسه بدون توضیحاتی راجب به تکنولوژیها بی معنا خواهد بود.
تاریخچه تکنولوژی HD – TVI
High Definition Transport Video Interface
این تکنولوژی که توسط یک شرکت ژاپنی به نام Techpoint توسعه یافت، در ابتدا با دوربینها و دستگاههای ضبط (۷۲۰ HD) و (۱۰۸۰ Full HD) آغاز به کار کرد.
شرکت چینی هایک ویژن ، بزرگترین تولید کننده دوربین با استفاده از این فنآوری HD-TVI و با تراشههای Techpoint میباشد. Hikvision محصولات خود را به شیوههای مختلف توزیع میکند، یکی از آنها استفاده از خود برند و دیگری از طریق محصولات بدون برچسب است، که در آن لوگو در محصول حضور ندارد و شرکتهای ثالث میتوانند در آن برند خود را قرار دهند.
تکنولوژی HD-TVI در سال ۲۰۱۴ با هدف انتقال سیگنالهای آنالوگ با استفاده از کابلهای کواکسیال در فواصل ۵۰۰ متری ایجاد شد.
در سال ۲۰۱۶، هایک ویژن اعلام کرد که با پیشرفت تکنولوژی در نسخه Turbo HDTVI 3.0 انتقال تصاویر با رزولوشن ۷۲۰p تا فواصل ۱۲۰۰ متر و تصاویر ۱۰۸۰p تا فواصل ۸۰۰ متر امکان پذیر خواهد بود.
با نسخههای جدیدی از این فناوری، دوربینهای ۴ و ۵ مگاپیکسلی تولید و بعدها دوربینهایی ۸ مگاپیکسلی با رزولوشن ۴K عرضه شدند.
ویژگی مهم دیگری که باید ذکر شود این است که با HD-TVI version 3.0 ارسال ویدیو و قدرت از طریق همان کابلهای کواکسیال امکان پذیر میباشد که به تکنولوژی POC یا “Power Over Coax” شناخته میشود.
(برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید: تکنولوژی POC دوربین مدار بسته)
برای اطلاعات بیشتر با این برند به سایت https://www.hikvision.com/en مراجعه کنید.
تاریخچه تکنولوژی HD-CVI
High Definition Composite Video Interface
این تکنولوژی که در سال ۲۰۱۲ توسط شرکت چینی داهوا آغاز شد، با استفاده از دوربینهای آنالوگ با رزولوشن بالا بازار را دگرگون کرد.
اولین سری دوربینها با رزولوشن ۷۲۰P و ۱۰۸۰P ساخته شد. تا سال ۲۰۱۴، این شرکت نسخه HD-CVI 2.0 تکنولوژی را راهاندازی کرد که هر ساله با ارائه محصولات جدید با رزولوشن بالا و امکان استفاده از کابلها در فواصل دورتر، به پیشرفت خود ادامه داد.
کمپانی بزرگ داهوا (Dahua) خودش دوربینها را تولید میکند و همچنین اجازه استفاده از تکنولوژی را به شرکتهای دیگر در سراسر جهان میدهد.
در نسخه HD-CVI ۳.۰، شرکت داهوا تکنولوژیای را اعلام کرد که با رزولوشنی تا میزان ۸ مگاپیکسل ۴K و (POC (Power Over Coax در آن از طریق کابل کواکسیال مرسوم، قدرت، داده و ویدئو انتقال مییابد.
تاریخچه تکنولوژی AHD
Analog High Definition
تکنولوژی AHD که توسط شرکت کرهای Nextchip توسعه یافت، دوربینهای آنالوگ با رزولوشن بالا تا میزان ۷۲۰P و ۱۰۸۰P را عرضه کرد. این شرکت تراشه هایش را با تکنولوژی AHD به تولید کنندگان اصلی مانند Hanwha Techwin و سایر شرکتها در سراسر جهان ارائه میکند.
در ابتدا از طریق فنآوری AHD 1.0 اجازه استفاده از دوربینهایی با رزولوشن ۷۲۰P داده شد. نسخه جدید AHD 2.0 که دارای رزولوشن ۱۰۸۰p است، از کابل کواکسیال قدیمی (RG59) برای فواصل تا ۵۰۰ متر استفاده میشود.
این نکته حائز اهمیت است که هنگام خرید دوربین AHD مراقب باشید چرا که در بازار ممکن است نامگذاریهای مختلفی مثل AHD – L، AHD – M و AHD – H که به ترتیب بیانگر رزولشنهای پایین، متوسط و بالا هستند را پیدا کنید. دوربین AHD – L رزولوشنی کمتر از HD، AHD-M رزولوشن۷۲۰p و سرانجام AHD-H رزولوشن ۱۰۸۰pدارد.
پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله دوربین مداربسته AHD چیست را بخوانید.
مقایسه HD – TVI، HD – CVI و AHD
به تصاویر زیر که مقایسه فنآوریهای سهگانه بالاست، نگاه کنید. این آزمایشها توسط شرکت آمریکایی کلینتون الکترونیک انجام شده است. با توجه به گفتههای کلینتون الکترونیک، آزمایشها با استفاده از دوربینهایی با تنظیمات پیشفرض کارخانه انجام شده است، بنابراین ممکن است در تنظیمات کیفیت تفاوتهایی وجود داشته باشد. فشردهسازی ویدئویی، به دلیل استفاده از دستگاه ضبط خارجی برای همه دوربینها، تاثیری بر آزمایشهای انجامشده نگذاشته است.
دوربینهای HD – TVI، HD – CVI و AHD در کجا باید خریداری شود؟
میتوانید از طریق لینک های زیر محصولات مرتبط با هر یک از تکنولوژی ها را مطالعه کنید همچنین امکان خرید به صورت آنلاین نیز برای شما فراهم است.
نکته مهمی که باید در ذهن داشته باشید این است که اغلب دوربینها با بیش از یک تکنولوژی کار میکنند و بعنوان تکنولوژی هیبریدی در نظر گرفته میشوند. شما میتوانید آنها را به کیفیت HD – TVI، HD – CVI یا AHD متصل کنید. پس در نظر داشته باشید که این نوع دوربینهای هیبریدی را خریداری کنید؛ اگر میخواهید انعطافپذیری بیشتری داشته باشید.
سخن نهایی در مورد HD – TVI، HD – CVI و AHD
بازار رویه استفاده از دوربینهای آنالوگ با وضوح بالا را بهعنوان جایگزینی برای تکنولوژی آنالوگ قدیمی (CVBS) اتخاذ کردهاست و مصرف کنندگان میتوانند بر روی محصولات بهتر و کیفیت تصویر بالاتر حساب کنند.
رقابت بین HD – TVI، HD – CVI و AHD، هرساله به کاهش هزینههای محصول و بهبود کیفیت آنها کمک میکند. با این حال، این نکته اهمیت دارد که بررسی کنید کدام محصولات به بهترین شکل نیازهای مشتریانتان را برآورده میکند.
نه تنها در مورد تکنولوژیهای صحبت شده در اینجا، بلکه به عوامل دیگری که میتواند بر کیفیت آن مانند ساختار بکار رفته، کیفیت LED مادونقرمز، برند، استفاده و پشتیبانی فنی تاثیر بگذارد، دقت کنید.
در جدول زیر به صورت جزئی بین فناوری های AHD, TVI, CVI می توانید تفاوت ها را مشاهده کنید.
اطلاعات بیشتری میخواهید؟
چنانچه نیاز به راهنمای بیشتر دارید حتما بر روی مقاله نکات مهم در انتخاب و خرید دوربین مدار بسته کلیک کنید.