انواع و اقسام آداپتور - الکاو 1400

انواع و اقسام آداپتور

788561
مدت زمان مطالعه : 2 دقیقه
به طور کلی سه نوع آداپتور یا منبع تغذیه داریم که به سه دسته : صنعتی، دیواری و رومیزی تقسیم بندی می شوند در این مقاله به صورت مختصر به این سه دسته آداپتور می پردازیم.

اگر هنوز از آداپتور تعریف خاصی در ذهن ندارید پیشنهاد می کنیم مقاله آداپتور یا منبع تغذیه چیست  را مطالعه کنید و بعد به ادامه مطلب بپردازید.

انواع آداپتور‌ برق


برای مثال گفتیم که آداپتورها مزایای گوناگونی دارند که به دلیل داشتن ابعاد و وزن ناچیز خود قابل حمل باشند و راحتی در جایگزینی این قطعات الکترونیکی نیز یکی دیگر از مزیت‌‌های این وسیله الکتریکی است. در ادامه می خواهیم انواع آداپتور را که بر اساس شکل ظاهری یا نوع ساخت تقسیم بندی شده‌اند را بیان کنیم.

  • آداپتورهای دیواری
    این دسته از آداپتورها پُرکاربردترین نوع از این وسیله الکتریکی است زیرا که در هر خانه‌ای احتمالا می‌توانیم چند مورد را ببنیم. توان این دسته از منابع تغذیه پایین است و سر راست و بدون واسطه به پریز برق شهری متصل می شوند. چه بسا مقدار حداکثر توان تولید شده این دسته را ۲۰ وات می توان در نظر گرفت. بیشتر شارژرها و دستگاه های قابل حمل پرتابل از این دسته از منابع تغذیه سهم می برند. این دسته دارای روکش عایق کامل پلاستیکی و معمولا به رنگ مشکی هستند.
  • آداپتورهای رومیزی
    این دسته را گاهی آداپتور بین راهی یا دو طرف سیم نیز می‌نامند. از پُرکاربردترین موارد هستند و به واسطه یک سیم برق رادیویی دو شیار به پریز برق متصل می شوند. یعنی در یک سر خود آداپتور با سوکت مادگی رادیویی و در دیگری یک سیم و فیش نری آداپتور دارد. باید سر نری سوکت رادیویی کابل برق را به ورودی آداپتور و دوشاخه کابل برق را به پریز متصل کرد. حداکثر توان خروجی این دسته از آداپتورها ۱۰۰ وات است. روشنایی‌ها و ال ای دی ها، دستگاه‌های آزمایشگاهی، صوتی و تصویری، مانیتور و لپ‌تاپ و …  معمولا از این دسته بهره می برند.

 

آداپتور برق USB

  • آداپتورهای صنعتی
    این دسته را منبع تغذیه صنعتی یا سوئیچینگ و یا پور صنعتی نیز می نامند. انواع آداپتور صنعتی معمولا دارای روکش پلاستیکی عایق نیست و حائز یک روکش و بدنه فلزی مشبک است که می تواند جریان هوا را به داخل گذرگاه داده و دستگاه را خنک کند و طول عمر دستگاه را افزایش دهد. ولی از طرفی منبع تغذیه صنعتی سوئیچینگ در برابر رطوبت و آب و .. مصونیت ندارد و باید حتما در جای خشک به‌کارگرفته شود. این بخش می تواند دارای شدت جریان بالاتر بوده و بازده انرژی بالاتری را ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی