خانه هوشمند چیست | مزایای هوشمند سازی منزل - الکاو 1400

خانه هوشمند چیست | مزایای هوشمند سازی منزل

whats is home intelligence
مدت زمان مطالعه : 5 دقیقه

اولین باری که هوشمند سازی خانه به گوشم خورد تصور می کردم برای هوشمند کردن خانه باید از نو ساختمان را بکوبیم و ازنو بسیازیم. یعنی  هوشمند سازی منزل در ذهنم یک سیستم هوشمند عجیب و غریب و رباتیک نقش بسته بود. به همین دلیل کنجکاو شدم که متوجه بشوم واقعا هوشمند سازی چیه ؟!! با الکاو همراه باشید تا در این باره دانسته هام رو براتون به اشتراک بذارم.

در ۱۰ سال اخیر با گسترش سیستم های هوشمند مثل تلفن همراه، تبلت و قوی تر شدن زیر ساخت اینترنت زندگی ما هم تحت تاثیر تکنولوژی ها بوده. مانند هوشمند سازی دولت یا همان دولت الکترونیک و یا هوشمند سازی مدارس، حتی کارت ملی و کار سوخت هوشمند که به صورت روزمره استفاده می کنیم. حالا نوبت خانه هوشمند هست که به دلیل بالا بردن آسایش و رفاه و همچنین کاهش هزینه ها در آینده به خانه های هوشمند سلام خواهیم کرد.

 

خانه هوشمند چیه ؟

خانه هوشمند به مجموعه ای از تجهیزات گفته میشه که در یک بستر واحد به هم متصل هستند و توانایی کنترل وسایل منزل را دارند. فکر کنید که با اتومبیل به سمت منزل در حال حرکت هستید و زمانی که به درب پارکینگ منرل می رسید بدون نیاز به پیاده شدن و فقط با لمس یک دکمه درب پارکینگ به صورت اتوماتیک باز شود. چه اتفاقی افتاد؟ ساده سازی یه فرآینده که باعث صرفه جویی در زمان میشه و آسایس و راحتی بیشتری رو به ارمغان می یاره. این یکی از نمونه های داشتن خانه هوشمند هست.

در خانه هوشمند این امکان رو دارید تمامی لوازم منزل رو از راه دور کنترل کنید یعنی تمامی وسایل در یک گوشی هوشمند یا تبلت که از طریق اینترنت، تلفن و یا پیامک امکان کنترل از راه دور رو برای ما فراهم میکنه.

این لوازم میتونن یک چراغ مطالعه یا لامپ اتاق خواب باشه یا شوفاژ، کولر، قهوه ساز، تلویزیون و …

تفاوت خانه هوشمند و خانه سنتی

خانه های هوشمند و سنتی از لحاظ زیر ساخت با هم تفاوت هایی دارن  که با مثال توضیح خواهم داد.

سیم کشی خانه سنتی

در  خانه های سنتی معمولا لوازم برقی از طریق سیم کشی و کلید روشن و خاموش می شوند مثلا یک لامپ از طریق سیم کشی درون دیوار به کلید وصل شده و برای روشن کردن لامپ باید خودمون رو حتما به کلید برسونیم تا بتونیم چراغ  رو خاموش یا روشن کنیم.

سیم کشی در خانه هوشمند

در خانه های هوشمند دیگر نیازی به سیم کشی به روش سنتی نیست و سیستم لوازم منزل به صورت بی سیم با مرکز کنترل در ارتباط هستند.

اجازه بدین پارکینگ یک خانه سنتی رو با پارکینگ یه خانه هوشمند مقایسه کنیم تا مزایای خانه هوشمند رو بهتر متوجه بشیم. در پارکینگ سنتی شما باید درب پارکینگ رو از طریق ریمون کنترل باز و یا بسته کنید تا اینجا مشکلی وجود ندارد اما فکر کنید در زمان خروج از منزل فراموش کردین برایبسته شدن درب پارکینگ ریموت رو بزنید. هر مسافتی که طی کردین رو باید برگردین تا درب رو ببندید اما در پارکینگ هوشمند شما می تونید از طریق ارسال sms و یا نرم افزار به راحتی در هر فاصله ای که هستید بدون محدودیت درب پارکینگ رو ببندید. شما می توانید روی بستر اینترنت، این وسایل را کنترل کنید.

مزایای یک خانه ی هوشمند چیست؟

و اما سود خانه هوشمند و اتصال لوازم خانه به یکدیگر چیست؟ در یک کلام و به طور خلاصه پاسخ این است: آسان بودن! داشتن یک خانه ی هوشمند مایه می شود بتوانید کارهای زیادی را با زحمت کمتری انجام دهید. کارهایی همانند تنظیم تهویه، خاموش کردن لامپ ها، روشن کردن مایکروفر برای گرم کردن خوراک و غیره.

شما می توانید برای وسایل خانه ی خویش زمانبندی نیز تعیین کنید، فلذا یکسری کارها در ساعات خاصی از روز به صورت خودکار انجام خواهند شد. حتی برخی از این وسایل هوشمند قابلیت یادیگری داشته و از کارهایی که شما انجام می دهید، می آموزند، برآیند اینکه بازحمت کمتری می توانید انجام خیلی کارها را به صورت خودکار به وسایل خانگی خویش محول کنید.

افزون بر راحتی، خانه های هوشمند راندمان انرژی را نیز افزایش می دهند. برای مثال می توان به ترموستات هوشمند کمپانی Nest اشاره نمود. این ترموستات از شما یاد می گیرد که خانه تان باید چقدر گرم یا سرد باشد و دما را به طور خودکار تنظیم می کند، بنابراین شما نگران صرفه جویی در مصرف انرژی نخواهید بود. در ضمن وقتی در خانه نباشید این ترموستات به حالت «راه دور» رفته و با تنظیم دمای خانه، مبلغ قبض های استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی شما کمتر خواهد شد! سیستم خانه ی خودکار Webee نیز از کار و جنبش ها و کارهای شما می آموزد و رهنمود هایی برای افزایش راندمان در به کارگیری ابزارها و دستگاه های هوشمند، به شما خواهد نمود.

در حال حاضر چه محصولاتی برای منزل های هوشمند وجود دارند؟

امروزه  وسایل زیادی برای هوشمند سازی خانه ها در بازار موجود است، و با گذر زمان شمار بیشتری در حال ورود به بازار هستند. در باره لامپ های هوشمند یکی از بهترین گزینه های موجود را Philips Hue ارائه می دهد، ولی برخی دیگر نیز همانند Holi Smart Mood Lamp نیز که جدیدا شروع به کار کرده، محصولی قابل توجه را ساخته است.

کار یک لامپ هوشمند چیست؟

به طور خلاصه این لامپ ها به شما اجازه می دهند برای روشن و خاموش شدنشان سررسید بندی خاصی تعریف کنید و یا به حرکات شما عکس العمل نشان می دهند، یا بدون نیاز به اقدام نمودن به کلید لامپ، می‌توانید آن را بدست گوشی هوشمند خود خاموش کنید.

 

BMS چیست؟

تفاوت خانه‌ هوشمند با منزل معمولی قابلیت اتصال  وسایل در منزل به یکدیگر است. BMS یا مدیریت بهینه ساختمان (Building management system) سیستمی است که در آن همگی وسایل مورد نیاز خانه را مهار و مدیریت می‌کند. به طور مثال کنترل سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و وارسی همیشگی بر عملکرد این تجهیزات بخش‌هایی از وظایف این سیستم است. با مدیریت بهینه تجهیزات، منزل هوشمند تبدیل به مکانی امن و آسان می‌شود که هر فاکتوری اعم از نور در ساعات مختلف روز یا اطمینان از قفل و مانیتورینگ وسایل مختلف و نحوه عملکرد آن را می‌توان تحت مهار درآورد و به سادگی بتوان آن‌ها را تغییر داد.

تفاوت خانه هوشمند و BMS در چیست؟

سیستم های BMS اغلب برای کنترل ساختمان های تاسیساتی مورد استفاده قرار می گیرند ولی خانه های هوشمند با اجزای درونی خانه راز و کار بیشتری دارند و کارایی آن در حیات روزمره بیشتر است. لازم است بدانید که سیستم های منزل هوشمند می توانند به عنوان BMS نیز کار و جنبش کنند ولی تجهیزاتی که تخصصا برای BMS فرآوری شده باشند قادر به انجام کار و جنبش های خانه هوشمند نیستند.

هیچ محدودیتی در هوشمند سازی وجود ندارد. اگر منزل ای در حال ساخت دارید یا حتی خانه شما چندین سال از ساختش می گذرد، میتوانید آن را به یک خانه هوشمند تبدیل نمایید.

آیا منزل های ساخته شده برای هوشمند سازی احتیاج به تخریب دارند؟

خیر، چنانچه از پروتکل های بی سیم بهره‌گیری نمایید احتیاج به هیچ گونه تخریبی نخواهید داشت.

هزینه هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

هزینه هوشمند سازی به هیچ عنوان بر پای بست، متراژ یا ابعاد محل اندازه گیری نمی شود. برای بر آورد هزینه هوشمند سازی ، قابلیت های مورد احتیاج  مصرف کننده ملاک قرار داده شده و به نسبت آنها تجهیزات مناسب انتخاب می گردد. لذا این امکان وجود دارد که فضایی با متراژ بسیار کمتر، خرجی بالاتر را برای هوشمند سازی طلب نماید. امکاناتی همانند نوع نور ها، شمار آنها، سیستم سرمایشی و حرارتی ، پرده های هوشمند ، سیستم های صوتی هوشمند و … مواردی هستند که در قیمت هوشمند سازی ساختمان کارایی خواهند داشت.

مدت زمان مورد نیاز برای هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

در صورتی که ساختمانی در حال ساخت در فرایند هوشمند سازی قرار گیرد، تیم هوشمند سازی با مشارکت تیم برق و تاسیسات ساختمان، هوشمند سازی را پیش خواهند برد و در اخرین مرحله از نازک کاری، کلید های روی کار را نصب می نمایند. ولی چنانچه ساختمانی ساخته شده را بصورت بی سیم هوشمند نماییم، بسته به حجم امکانات مورد نیاز، این عملیات از یک روز تا یک هفته متغیر خواهد بود. مدت زمان هوشمند سازی نیز همانند خرج آن وابستگی بسیاری به امکانات انتخاب شده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی